Чили кон карне

Съставки

  • 400 г телешка кайма 
  • 1 малък морков
  • 1/2 червена чушка 
  • 1 люта чушка
  • 250 г червен боб / консервиран/
  • 1 малка глава лук
  • 2 – 3 скилидки чесън 
  • 1 с. л. червен пипер 
  • 1 к. л. лют пипер
  • 1 ч. л. кимион 
  • 1 ч. л. риган
  • 1 връзка пресен кориандър
  • 30 г черен шоколад
  • 400 г консервирани домати /без семки и люспи/
  • 150 мл вода
  • 15 г олио
  • сол

Начин на приготвяне

1. Нарежете зеленчуците на дребни кубчета. 

2. Задушете лука в мазнината за 4 – 5 минути. 

3. Добавете чушката, моркова и чесъна. След 2 – 3 минути прибавете каймата и засилете котлона. 

4. Раздробете каймата с помощта на вилица или бъркалка. Оставете я за няколко минути докато покафенее. 

5. Овкусете я със сушените подправки. Залейте я с доматите и водата. 

6. Прибавете червения боб – 250 г е отцеденото количество от малка консерва. Оставете да къкри на тих огън около 45 минути. 

7. Добавете ситно нарязан кориандър и люта чушка 4 – 5 минути преди ястието да е готово. 

8. Отстранете от печката и сложете черния шоколад. Разбъркайте добре. 

9. Сервирайте със задушен ориз и лъжица заквасена сметана.gotvenezanachinaeshti



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *