Шефът на белодробната болница в Благоевград д-р П. Георгиев иска равно заплащане по клиничните пътеки за COVID-19 и за пневмонии

Управителят на белодробната болница в Благоевград д-р Петър Георгиев търси отговор на въпроса защо има разлика в заплащането по клиничните пътеки за пациенти с пневмония, причинена от COVID-19, и за пациенти с други пневмонии и респираторни заболявания.

В пряко включване в „Денят започва“ по БНТ д-р Георгиев припомни, че заплащането по клинична пътека за COVID болни е 1200 лв., а за тези, които се лекуват от пневмония в отделенията за белоодробни и вътрешни болести, сумата е 776.70 лв. Според лекаря тази разлика е неоснователна, тъй като много от пневмонично болните заради коронавируса се лекуват не в специализирани отделения, а в наличните пулмологични и вътрешни отделения.

Макар в благоевградската белодробна болница да има разкрито специализирано COVID отделение, д-р Георгиев акцентира върху тази несправедливост, като се обръща към Здравната каса, Лекарския съюз и Министерството на здравеопазването да обяснят какви са причините за тази разлика и да установят равномерно заплащане за всички пневмонично болни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *