
Необходими продукти:
- пилешки дробчета 600 грама охладени
- зехтин 2 супени лъжици
- лимон 1/3 брой
- соев сос 3 супени лъжици
- чесън 2 скилидки
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за шишчета от пилешки дробчета е изборът и подготовката на дробчетата. Избирайте винаги охладени пилешки дробчета. Когато дробчетата са охладени можете по-лесно да придобиете впечатления от вида на месото, пилешките дробчета трябва да са с равномерен еднакъв цвят, без петна. Измивате ги добре и ги отцеждате от водата, отделяте всички жили и ги отделяте едно от друго.
В купа разбърквате сока на лимона, зехтинът, соевият сос, както и счуканите скилидки чесън. Добавяте към тях подготвените дробчета, отново разбърквате. Оставете дробчетата да се овкусят в маринатата за минимум половин час, но спокойно можете да ги оставите и за няколко часа.
Загрявате грил тиган или барбекю до пълна готовност. Докато тиганът се сгорещява нанижете пилешките дробчета на шишчетата. Печете шишчетата от пилешки дробчета по 3-4 минути от всяка страна, като ги обръщате с помощта на дървена шпатула, за да не се разкъсат.
Шишчетата от пилешки дробчета се комбинират чудесно при сервиране със свежа салата, например зелена салата, салата от зеле и моркови, или пък салата от краставици, авокадо и мента.supichka.com