Шишчета от пилешки дробчета

Необходими продукти:

  • пилешки дробчета 600 грама охладени
  • зехтин 2 супени лъжици
  • лимон 1/3 брой
  • соев сос 3 супени лъжици
  • чесън 2 скилидки

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за шишчета от пилешки дробчета е изборът и подготовката на дробчетата. Избирайте винаги охладени пилешки дробчета. Когато дробчетата са охладени можете по-лесно да придобиете впечатления от вида на месото, пилешките дробчета трябва да са с равномерен еднакъв цвят, без петна. Измивате ги добре и ги отцеждате от водата, отделяте всички жили и ги отделяте едно от друго.

В купа разбърквате сока на лимона, зехтинът, соевият сос, както и счуканите скилидки чесън. Добавяте към тях подготвените дробчета, отново разбърквате. Оставете дробчетата да се овкусят в маринатата за минимум половин час, но спокойно можете да ги оставите и за няколко часа.

Загрявате грил тиган или барбекю до пълна готовност. Докато тиганът се сгорещява нанижете пилешките дробчета на шишчетата. Печете шишчетата от пилешки дробчета по 3-4 минути от всяка страна, като ги обръщате с помощта на дървена шпатула, за да не се разкъсат. 

Шишчетата от пилешки дробчета се комбинират чудесно при сервиране със свежа салата, например зелена салата, салата от зеле и моркови, или пък салата от краставици, авокадо и мента.supichka.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *