Шишчета от пилешки дробчета

Необходими продукти:

  • пилешки дробчета 600 грама охладени
  • зехтин 2 супени лъжици
  • лимон 1/3 брой
  • соев сос 3 супени лъжици
  • чесън 2 скилидки

Начин на приготвяне:

  1. Първата стъпка от рецептата за шишчета от пилешки дробчета е изборът и подготовката на дробчетата. Избирайте винаги охладени пилешки дробчета. Когато дробчетата са охладени можете по-лесно да придобиете впечатления от вида на месото, пилешките дробчета трябва да са с равномерен еднакъв цвят, без петна.Измивате ги добре и ги отцеждате от водата, отделяте всички жили и ги отделяте едно от друго.
  2. В купа разбърквате сока на лимона, зехтинът, соевият сос, както и счуканите скилидки чесън. Добавяте към тях подготвените дробчета, отново разбърквате. Оставете дробчетата да се овкусят в маринатата за минимум половин час, но спокойно можете да ги оставите и за няколко часа.
  3. Загрявате грил тиган или барбекю го пълна готовност. Докато тиганът се сгорещява нанижете пилешките дробчета на шишчетата. Печете шишчетата от пилешки дробчета по 3-4 минути от всяка страна, като ги обръщате с помощта на дървена шпатула, за да не се разкъсат. 

Шишчетата от пилешки дробчета се комбинират чудесно при сервиране със свежа салата. supichka.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *