
Необходими продукти:
яйца – 2
захар – 1/2 ч.ч.
олио – 1/2 ч.ч.
брашно от рожков – 4 с.л.
бакпулвер – 10 г
бяло брашно – 2 ч.ч.
гореща вода – 1/2 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Ето един уникално вкусен шоколадов сладкиш – много шоколадов сладкиш с рожков и нутела.
Разбивам яйцата със захарта и се добавя олиото, брашното от рожков, бялото брашно и бакпулвер. Разбърква се хубаво и се залива с половин чаена чаша гореща вода.
В тавичка, обилно намазана с масло, се изсипва сместа и отгоре се слагат парченца Нутела, пускам ги с лъжичка върху сладкиша.
Печем на умерена фурна, 180 °C до готовност. Става бързо. Около 20 мин.
Готовия кекс мажа с още шоколад и поръсвам с кокосови стърготини.