
Необходими продукти:
- За блата
- обикновени бисквити 200 грама
- какао 2 супени лъжици
- краве масло 125 грама
- За чийзкейк сместа
- крем сирене 600 грама
- захар 2/3 чаена чаша
- яйца 4 броя
- ванилии 2 броя
- шоколад 200 грама
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за шоколадов чийзкейк е подготовката на блата. Смилате бисквитите или ги счуквате. Добавяте към бисквитите какаото и разбърквате добре. Добавяте и кравете масло, което и било на стайна температура и омесвате сместа. На дъното на форма за печене с падащи стени, или в избраната от вас форма за печене, поставяте хартия за печене, изрязана според размера на тавата. Върху хартията за печене разпределяте сместа, като я притискате с ръце плътно по дъното.
- Докато приготвяте блата, начупете шоколада на парченца, сложете го в малка купичка, а нея – в тенджера с вода на котлона и го разтопете на водна баня. Добре е да ползвате черен шоколад, или шоколад за готварски цели. В голяма купа разбийте добре с миксер или тел за разбиване крем сиренето. Добавете захарта и разбивайте около 2-3 минути, за да се разтопи захарта, след което едно по едно, при непрекъснато разбиване добавете и яйцата, както и ванилията. Накрая добавете и разтопения шоколад и разбъркайте добре, за да стане сместа хомогенна.
- Върху блата изсипете сместа и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като шоколадовият чийзкейк се изпече, изключете фурната и го оставете за около 10-15 минути във фурната, като вратата ѝ е отворена. Извадете от фурната и го оставете да изстине напълно. Съхранявайте шоколадовия чийзкейк в хладилник.supichka.com