Топ теми

Ягодов крем

Продукти за 4 бр:

250 гр. пресни ягоди

300 гр цедено кисело мляко

100 мл. сладкарска сметана

3 с.л. пудра захар

1 ч.л. портокалова кора

1 ванилия

пакетче желатин

За топинга:

7 бр. ягоди, нарязани на филийки

сокът от половин портокал

1 с.л. захар

филирани бадеми

 Начин на приготвяне:

С помощта на миксер разбийте сметаната на пяна. Добавете цеденото кисело мляко, пудрата захар, ванилията и портокаловата кора. Разтворете желатина в студена вода и го сложете да се разтопи напълно на водна баня. Оставете да се охлади леко, но го използвайте още топъл. Смесете го с ягодовия крем. Налейте го в чашите и приберете в хладилника да стегне. Преди да поднесете сотирайте за няколко минути, до сгъстяване, ягодовите кръгчета в портокаловия сок и захарта.

Поръсете с филирани бадеми и аранжирайте ягодовите филийки отгоре. По желание украсете със стрък мента.vkusnoteka.bg

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *