Продукти за 4 бр:
250 гр. пресни ягоди
300 гр цедено кисело мляко
100 мл. сладкарска сметана
3 с.л. пудра захар
1 ч.л. портокалова кора
1 ванилия
пакетче желатин
За топинга:
7 бр. ягоди, нарязани на филийки
сокът от половин портокал
1 с.л. захар
филирани бадеми
Начин на приготвяне:
С помощта на миксер разбийте сметаната на пяна. Добавете цеденото кисело мляко, пудрата захар, ванилията и портокаловата кора. Разтворете желатина в студена вода и го сложете да се разтопи напълно на водна баня. Оставете да се охлади леко, но го използвайте още топъл. Смесете го с ягодовия крем. Налейте го в чашите и приберете в хладилника да стегне. Преди да поднесете сотирайте за няколко минути, до сгъстяване, ягодовите кръгчета в портокаловия сок и захарта.
Поръсете с филирани бадеми и аранжирайте ягодовите филийки отгоре. По желание украсете със стрък мента.vkusnoteka.bg
