Ягодов чийзкейк с крема сирене и заквасена сметана

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
маслени бисквити – 2 ч.ч.
заквасена сметана – 200 г
захар – 50 г
крема сирене – 250 г например Филаделфия
ягоди – 300 г
захар – 2 с.л.
вода – 300 мл
лимонов сок – 2 с.л.
желатин – 1 пакетче (10 г)
вода – 3 с.л. студена
краве масло – 75 мл разтопено
ягоди – за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ягодовият чийзкейк е класически десерт, който всички обичат.

Първо си смиламе маслените бисквити в кухненски блендер.

Към тях си добавяме разтопеното масло и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

Разпределяме си сместа в тава с падащо дъно, като притискаме добре към дъното.

Прибираме в хладилника, за да стегне.

Накисваме си желатина със студената вода и го разбъркваме, като оставяме настрана.

Крема сиренето, сметана и захарта поставяме в купа и разбъркваме до получаването на еднородна смес и нея прибираме в хладилника.

Започваме да си приготвяме ягодовата смес, като в тенджерка си поставяме ягодите, добавяме захарта и водата.

Оставяме да се варят, докато се стопи захарта и ягодите поомекнат.

Пасираме леко с вилица и изсипваме лимоновия сок.

Всичко това прецеждаме, добавяме накиснатия желатин и бъркаме, докато се стопи.

Охлаждаме леко.

Вадим ринга с бисквитената смес и разпределяме сместа от крема сиренето и сметаната равномерно и отново връщаме за 10 минути в хладилника.

Когато видим, че се е охладило добре, отгоре поставяме и третата смес с ягодите.

Отново поставяме в хладилника, докато напълно се е охладил, което трае около 1 час

Украсяваме отгоре нашия чийзкейк със свежи плодове.

Ягодов чийзкейк с крема сирене и заквасена сметана – божествен десерт, който отива право в сърцето.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *