
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
маслени бисквити – 2 ч.ч.
заквасена сметана – 200 г
захар – 50 г
крема сирене – 250 г например Филаделфия
ягоди – 300 г
захар – 2 с.л.
вода – 300 мл
лимонов сок – 2 с.л.
желатин – 1 пакетче (10 г)
вода – 3 с.л. студена
краве масло – 75 мл разтопено
ягоди – за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ягодовият чийзкейк е класически десерт, който всички обичат.
Първо си смиламе маслените бисквити в кухненски блендер.
Към тях си добавяме разтопеното масло и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.
Разпределяме си сместа в тава с падащо дъно, като притискаме добре към дъното.
Прибираме в хладилника, за да стегне.
Накисваме си желатина със студената вода и го разбъркваме, като оставяме настрана.
Крема сиренето, сметана и захарта поставяме в купа и разбъркваме до получаването на еднородна смес и нея прибираме в хладилника.
Започваме да си приготвяме ягодовата смес, като в тенджерка си поставяме ягодите, добавяме захарта и водата.
Оставяме да се варят, докато се стопи захарта и ягодите поомекнат.
Пасираме леко с вилица и изсипваме лимоновия сок.
Всичко това прецеждаме, добавяме накиснатия желатин и бъркаме, докато се стопи.
Охлаждаме леко.
Вадим ринга с бисквитената смес и разпределяме сместа от крема сиренето и сметаната равномерно и отново връщаме за 10 минути в хладилника.
Когато видим, че се е охладило добре, отгоре поставяме и третата смес с ягодите.
Отново поставяме в хладилника, докато напълно се е охладил, което трае около 1 час
Украсяваме отгоре нашия чийзкейк със свежи плодове.
Ягодов чийзкейк с крема сирене и заквасена сметана – божествен десерт, който отива право в сърцето.