10 неща, които всички правим, но не си признаваме

Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е усетил, че прави нещо необичайно и да се запита дали пък същото това нещо не минава през ума и на други хора.
Понеже обаче често става дума за нещо, което според мнозина е срамно и твърде странно, то си остава несподелено.
Следващите десет ситуации, подбрани от Hack Spirit, обаче не са чужди на почти никого и истината е, че най-вероятно сме попадали в тях повече от само един път.

Да си говорим сами
Сигурно сме се хващали да го правим и самите ние. Сигурно сме хващали и други хора да го правят. Едва ли обаче някога сме си признавали, тъй като го приемаме за твърде странно. И не само че не е странно, но има и добро обяснение за него. Съвсем нормално е, когато се опитваме да подредим мислите си, да започнем да си говорим сами, че дори и да стигнем до разгорещен спор.

Да си спомняме за първата си любов
Може да са минали години, ако не и десетилетия, но почти всеки човек си е спомнял за първата си любов и вероятно дори се е чудил дали пък не му/ѝ липсва. И в това няма нищо толкова необичайно, все пак чувствата не са рационални. Освен това в първото влюбване има нещо специално, което запечатва усещането в паметта ни.

Да се сещаме за минали неловки ситуации
На много хора се случва да се сетят за неловка ситуация от миналото в някой съвсем неочакван момент, например докато са под душа. И дори и оттогава да е минало много време, само мисълта за конкретния случай може все още да ги кара да се чувстват неудобно. В това обаче няма нищо лошо, дори напротив – може би е знак, че с времето човек е променил характера си.

Да се преструваме, че знаем нещо, което всъщност не знаем
Вероятно всеки човек в даден момент е искал да спечели спор, но се е стигнало до ситуация, в която просто няма друг избор, освен да настоява, че е прав, дори и да знае, че не е. Но тъй като е твърде неудобно да си признае истината, а и иска да се наложи, просто продължава да повтаря своето. Е, на повечето хора това наистина им се е случвало поне веднъж в живота.

Да използваме телефона си, докато сме в тоалетната
Едва ли има човек, който да не си е чатил с приятели или пък да е преглеждал социалните мрежи докато е в тоалетната. И почти сигурно никой не би си признал. Все пак, това е нещо, което лесно може опазим в тайна, тъй като няма как хората, с които си разменяме съобщения, да знаят откъде им пишем. Освен ако не се издадем нарочно, разбира се. Но няма защо да го правим – последното, което искаме, е да станем обект на подигравки.

Да следим някого в социалните мрежи
В това да ни е интересно да знаем какво прави бившето ни гадже например, няма нещо лошо. И не означава, че нямаме собствен живот. Разбира се обаче не бива да стигаме до крайности и следенето в социалните мрежи да се превръща в мания.

Да се сравняваме с другите
Без значение дали става въпрос за външен вид или постижение например, сигурно и ние сме се сравнявали с друг човек и сме завиждали. Но дори и още като малки да са ни повтаряли, че не бива да го правим, на всеки се случва, включително на възрастните. И отново, причината е свързана с психиката ни – всеки човек има нужда да се увери, че се развива и гради живота си.

Да правим нещо само заради харесвания
Колкото и да не искаме да си признаем, всички искаме да бъдем харесвани и да получаваме внимание. Затова и няма как поне веднъж да не ни се е случвало да направим нещо с цел да си го спечелим. А предвид и колко много се използват социалните мрежи в днешно време, хората повече от всякога търсим одобрение, и то дори от почти непознати.

Да „влизаме в роля“, когато сме сами
Когато сме сами вкъщи и ни е скучно, е нормално да ни се иска да си го направим по-интересно. В такива моменти може да ни хрумне да пеем като Бритни с четка за коса в ръка или пък да се облечем официално без причина. Истината е, че когато сме сами, „да влезем в роля“ може да е забавен начин да разпуснем, колкото и след това да не искаме да разказваме на приятелите си какво точно сме правили.

Да си представяме как биха реагирали хората, ако станем известни
Всеки човек сигурно си е мислил как би се променил животът му, ако стане знаменитост. Както и разбира се, как биха реагирали хората, които са се съмнявали в него и са го подценявали. Това, подобно на сравняването с другите, е свързано с несигурностите в себе си и не е нещо срамно. Но преди всичко, най-важното е всеки да вярва в собствените си възможности и да се стреми да удовлетвори собствените си желания, е не нечии чужди.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *