Задушена леща

Продукти:

340 г леща
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 стрък праз
смлян черен пипер
сол
магданоз
чубрица 
оцет

loading...


Приготвяне:

Лещата се почиства и се залива с 600 мл вода. Вари се на тих огън до омекване. Лещата се прецежда, като отварата се запазва. В отделен съд се сгорещява олиото. Прибавят се ситно нарязаният праз, накълцаният магданоз. Посолява се и се поръсват с черен пипер и брашно. Добавя се сварената леща. Съдът се покрива с капак и се разтърсва. Задушава се 10 минути, като се добавя по малко от отварата. При поднасянето задушена леща се подправя с чубрица и оцет на вкус.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *