Продукти:
340 г леща
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 стрък праз
смлян черен пипер
сол
магданоз
чубрица
оцет
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 стрък праз
смлян черен пипер
сол
магданоз
чубрица
оцет
loading...
Приготвяне:
Лещата се почиства и се залива с 600 мл вода. Вари се на тих огън до омекване. Лещата се прецежда, като отварата се запазва. В отделен съд се сгорещява олиото. Прибавят се ситно нарязаният праз, накълцаният магданоз. Посолява се и се поръсват с черен пипер и брашно. Добавя се сварената леща. Съдът се покрива с капак и се разтърсва. Задушава се 10 минути, като се добавя по малко от отварата. При поднасянето задушена леща се подправя с чубрица и оцет на вкус.