Необходими продукти:
500 г свинско месо
1 праз
1 глава лук
1 морков
150 г гъби
200 г тиква
1 ч ч домати от консерва
100 г готварска сметна
1 к л къри
сол
червен пипер
босилек
магданоз
2 с л брашно
1 ч ч вода
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и се запържва в горещо олио. Добавят се ситно нарязания праз, лука и моркова, нарязан на кръгчета и гъбките. Пържим до златисто. Добавяме брашното и разбъркваме, сипваме водата, доматите, сметаната, за да сгъсти соса и тиквата, обелена и нарязана на кубчета. Ако е нужно разредете с още малко вода. Овкусява се с подправките и прехвърляме в тава. Печем в загрята фурна около 20-30 минути до готовност на месото. Поднасяме с прясно нарязан магданоз.
loading...