НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 бр. свински малки пържоли
черен кимион
1 с.л. чубрица
сол на вкус
4 с.л. олио
1 кг. картофи
250 мл. бира
50 гр. масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме картофите и ги измиваме добре. Режем ги на големи кубчета. Слагаме ги в купа. Посоляваме ги на вкус и подправяме с черен пипер пак на вкус. Пържолите ги овкусяваме от двете страни със сол, черен пипер, кимион и малко чубрица. Всичко е на вкус.
В кръгла тава слагаме около 4 с.л олио на дъното, като разпределяме равномерно. На дъното на тавата слагаме пържолите. Около пържолите разпределяме картофите. Поръсваме отгоре леко с чубрица. Отмерваме си 250 мл. бира и поливаме отгоре месото с картофите. Доливаме още 1 ч.ч топла вода. Приблизително количеството е да се покрият картофите с месото. Слагаме да се пече на 200 градуса в загрята фурна. В оригиналната рецепта пише че се слагат сурови пържолите. Аз лично ги запечатах леко на тиган с 1-2 с.л олио от двете страни. Към края на печенето вадим тавата и разпределяме равномерно нарязаните парченца масло отгоре и доливаме вода ако е нужно. Пак печем до готовност. Това е! Вадим тавата като се опече. Сипваме от ястието в чиния и сервираме.