300 г сирене
щипка чубрица
сол на вкус
1 яйце
1-2 с. л. брашно
За плънката:
4 варени яйца
200 г шунка
3-4 кисели краставички
1 с. л. галета
100 г кашкавал
Приготвяне:
Картофите се сваряват необелени. Щом изстинат, се обелват и се намачкват. Прибавят се натрошеното сирене, чубрицата, сол на вкус и яйцето и се разбърква, докато се получи стегнато тесто. Върху кърпа се наръсва брашно и картофеното тесто се разточва на кора със средна дебелина. Върху нея по дължината й се нареждат яйцата, нарязани на половинки, шунката и краставичките, нарязани на ивички. С помощта на кърпата се завива на руло, като се внимава да не се скъса. Премества се в намаслена тава, поръсва се с галетата и се пече в умерена фурна до златисто. Накрая се поръсва с настъргания кашкавал и печете още 5-10 минути. Рулото се поднася гарнирано с чеснов сос по желание.