102-ма зрелостници на НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ получиха дипломите си, младият учител К. Маешки изпрати първия си випуск

102-ма зрелостници от випуск 2021 г. на Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград получиха дипломите си за завършено средно образование. Свидетелствата им бяха връчени на официална церемония в зала „22 септември“, а сред гостите бе вр.и.д. кмет на Благоевград Ясен Попвасилев, който поздрави завършващите. Директорът на училището Марин Митов пожела на вече бившите ученици да са здрави, да не спират да мечтаят и да са целеустремени.

Благодарствено слово от името на абитуриентите произнесе първенецът на випуска Йоанна Джельова от 12 „а“ клас, която бе отличена със специален плакет за постигнатите високи образователни резултати. По традиция завършващите с най-висок успех бяха наградени с книги, а класните им ръководители – с грамоти.

Моментът бе особенно вълнуващ за младия учител по история Калин Маешки. Той постъпва в училището преди 5 години и сега, като класен ръководител на 12 „а“, изведе първия си випуск. Признание за своя труд заслужиха и класната на 12 „б“, учителката по математика и информатика Христина Танчева, на 12 „в“ – преподавателката по история и философия Екатерина Икономова, на 12 „г” – учителката по английски език Антоанета Мирчева.


Зрелостниците от 12 „ б“

Наред с инструменталните поздрави в изпълнение на талантливи възпитаници от паралелката с профил „Изкуства” – „Музика”, зрелостниците засвидетелстваха своето уважение към учителите си. С много емоции – тъга от раздялата и вълнение от новата стъпка в живота, 12 „в“ изненадаха класната си с картичка с послание и обща снимка на класа.


12 „г“

На финала зрелостниците си обещаха да носят в сърцето си любимото училище и с пожелания „На добър час“ се снимаха по класове.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *