Продукти:
1 кг картофи
200 мл прясно мляко
3-4 с. л. зехтин
1-2 с. л. песто от босилек
настърган Пармезан
смлян черен пипер
сол
200 мл прясно мляко
3-4 с. л. зехтин
1-2 с. л. песто от босилек
настърган Пармезан
смлян черен пипер
сол
loading...
Приготвяне:
Картофите се измиват и се обелват. В голяма тенджера се поставят картофите и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Водата се подсолява и тенджерата се похлупва с капак. Кипват се и се вари около 20-25 минути или докато картофите омекнат. Отцеждат се от водата и се пасират, докато са топли с преса за картофи. В малка тенджера се загрява млякото заедно със зехтин (или се загрява в микровълнова фурна). Прибавя се към картофеното пюре заедно с пестото и с помощта на дървена бъркалка се разбива до получаване на въздушно пюре. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер. За да бъде по ароматно към картофеното пюре с песто се прибавя настърган Пармезан.