Необходими Съставки
свинско месо – 0.7 кг бонфиле
сметана – 350 мл готварска
сирене – 150 г пушено топено
гъби – 150 г
лук – 2 глави
бяло вино – 50 мл
масло – 50 г
черен пипер
сол
лимони
Начин на приготвяне
Нарежете свинското бонфиле на пържоли с дебелина около 1 см. Съвсем леко ги начукайте. Посолете, натрийте с черен пипер и напръскайте с лимонов сок. Оставете месото за 30 минути в хладилник.
Почистете лука и го нарежете на тънки филии. Топеното сирене се нарязва на филии.
В предварително намазнена йенска тенджера се поставят ред от бонфилето, отгоре се покрива с ред нарязани на филии гъби, лук и топено сирене.
Повтаря се до изчерпване на продуктите. Залива се със смес от сметана и бяло вино и се пече около 120 минути на 180-200 градуса.
Поднася се с гарнитура от задушени зеленчуци.
loading...