Продукти:
20 г жива мая
900 г брашно
2 яйца
100 мл хладка вода за маята
1ч. ч. прясно мляко
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
3 с. л. олио
150 г краве сирене
1 бр. жълтък за намазване
1 с. л. семена микс за поръсване
900 г брашно
2 яйца
100 мл хладка вода за маята
1ч. ч. прясно мляко
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
3 с. л. олио
150 г краве сирене
1 бр. жълтък за намазване
1 с. л. семена микс за поръсване
Приготвяне:
loading...
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното. Добавяме останалите продукти и замесваме тесто. Оставя се да втаса 30-40 минути. Отделя се 1/3 част за топчето в средата в което има натрошено сирене. Останалото се разделя на 7 части. Едната се разточва и се изрязват кръгчета. Оформят се цветенца и листенца за украса. Останалите 6 части с намаслени ръце се оформят на елипса. В средата е натрошеното сирене и се навива на рулце, като краищата се изтъняват, прищипват и завиват към средата. В тава върху хартия за печене нареждаме питката. Отгоре украсяваме с листенцата и цветята. Намазва се с разбит жълтък и се поръсват семена. Печем на 170 градуса до готовност.