HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Нападателят от берлинското метро е българин, мъжът се е укрил у нас, подготвят екстрадирането му

Четиримата нападатели на жена в берлинското метро, които я издебват и един от тях я рита изневиделица в гръб, са роднини. Видеото, заснето от охранителна камера в метрото, се превърна в една от водещите новини в Германия.

Говорителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер заяви, че задържаният в понеделник и разпитан придружител на нападателя със сигурност е български гражданин и че всичко говори за това и че останалите са негови сънародници. Малко по-късно той съобщи, че нападателят е идентифициран.

Мъжът се е укрил в България и в момента германските власти подготвят иск до българските си колеги за екстрадирането му в Берлин. Според информация на „Берлинер цайтунг“ пък четиримата нападатели са роднини.

Видеото от нападението бе публикувано в петък. В понеделник първият от компанията бе задържан за разпит и освободен. Срещу него засега не е повдигнато обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал в атаката.

Той може да отговаря за престъпна небрежност, ако това бъде доказано. Според германския закон неоказване на помощ на пострадал при възможност тази помощ да се даде е престъпно нехайство.

Берлински известни личности обявиха парична награда за онзи, който издаде извършителя. Щелтнер обясни, че когато това е в помощ на държавата, законът поощрява подобни награди.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *