HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Българска студентка с разтърсващ разказ за кошмара в Берлин: Не е случайно, че атаката се случи на този коледен базар

За мен не е случайно, че атаката се случи точно на този коледен базар, въпреки че в Берлин има много други. Това за мен е посегателство отново на място, което е символ на европейските ценности и нещата, които смятаме тук за важни”, заяви Карина Николова – варненка, която е студентка в Германия, цитирана от БНР.

Коледният базар се намира в централната част на Берлин, в близост до Мемориалната църква “Кайзер Вилхелм”. Мястото е сред любимите на студентката.

„Църквата е била бомбардирана през 1943 г. от англичаните и е оставена полуразрушена, но е много колоритно място в Берлин, защото е символ на надеждата и на мира”, коментира Карина.

Българката описа ситуацията от фаталната вечер и молбата на властите гражданите да не разпространяват погрешна информация. “Според мен това, към което се стремяха властите, е да се отделя възможно най-малко медийно внимание на терористичния акт, за да не се всява паника сред населението”, сподели Карина.

Студентката обясни, че вечерта е прекарала в дома си, в квартал, който се намира далеч от централната част на Берлин, но се е чула със свой приятел, който е бил съвсем близо до мястото на инцидента.

„Оказа се, че друг мой приятел е бил на улицата в един от магазините и е станал свидетел на всичко, което се е случило. Той каза, че е добре, но не беше в състояние да коментира. Определи случилото се като абсолютен шок.”, допълни българската студентка.

Това, което най-много притеснява нея и приятелите й в Берлин, е, че през последните месеци в германския мегаполис полицейското присъствие е било засилено и осезаемо, но въпреки това подобен инцидент се е случил.

„През последните месеци полицейското присъствие беше осезаемо и аз никога не съм се чувствала някак си незащитена в този град и не съм предполагала, че подобна терористична атака може да се случи в сърцето на Германия, макар че много хора спекулираха с възможността нещо подобно да стане именно в Берлин. Аз не го очаквах”, заяви Карина.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *