
3 бр. готови блата;
1 1/2 ч. ч. захар;/може и по-малко – 1 чаша/
1-2 с.л. чисто масло;
1 ч. ч. вода;
50 гр. алкохол;
1 коф. заквасена сметана/голяма/ 400 гр
1 коф. течен шоколад/голяма/ Финети и банани
Начин на приготвяне:
ЗА СИРОПА: Захарта се карамелизира. Към нея с бъркане се прибавя чистото масло и алкохола. Към тях се прибавя около 1 ч. ч. вода, бърка се докато стане сироп.
ЗА КРЕМА: Сметаната се разбива с 2-3 с.л. захар заедно с течния шоколад.
НАРЕЖДАНЕ: Реди се блат, полива се със сиропа обилно, особено по краищата, отгоре нарязан на малки парченца банан, после крема, следва още другия блат, банан и отново крема. Тортата добре се намазва с крема и от страни. Украсява се по желание с шоколадови пръчици, бонбонки, орехи и т. н.
Трябва да постои в хладилника – по-хубава става!