Боб чорба по манастирски

Необходими продукти:
500 гр. боб

1 глава лук

2 моркова

1 домат

10 с.л. олио

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

2 ч.л. чубрица

1 ч.л. джоджен

Начин на приготвяне:

От вечерта се накисва боба в студена вода. 
След това се отцежда от водата, слага се в тенджера, залива се със студена вода и се вари на тих огън. 
След половин час се прецежда и се залива с гореща вода. 
След това се прибавят олиото, нарязаните лук и моркови, и се оставят да врят. 
Когато бобът е почти уврял, се прибавят нарязания домат, сол, черен пипер, джоджен и чубрица.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *