Сладкиш Мисисипи

Продукти:

220 г разтопено масло
4 яйца 
2 ч. ч. захар 
3 с. л. какао 
1 ванилия 
1 и 1/2 ч. ч. нарязани орехи 
1 и 1/2 ч. ч. брашно 
2 ч. л. бакпулвер 
200 г малки бонбони маршмелоуз 

За глазурата: 

1 пакет крем за сладкиш или друга шоколадова глазура 

За украсата:

По 1 пакет кокосови стърготини, шоколадови пръчици и цветенца


Приготвяне:

loading...


Разтопеното масло се разбива с яйцата, захарта, какаото и ванилията. Добавят се орехите и брашното, смесено с бакпулвера, и се разбърква добре. Сместа се изсипва в намаслена тава и се изпича във фурна за около 25 минути при температура 250 градуса. Когато сладкишът е готов (проверява се с клечка за зъби) се изважда и се поръсва равномерно с бонбоните, след което се връща във фурната за още пет-десет минути. Бонбонките започват да се надуват, но се оставя да се разтопят напълно. Сладкишът се изважда и се оставя да изстине. Намазва се с шоколадовата глазурата, приготвена според указанията на опаковката, и сладкишът се оставя да се стегне за няколко часа или цяла нощ.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *