
Продукти:
4 тиквички
4 с. л. олио или зехтин
2 глави кромид лук
2 моркова
300 г кайма
100 г ориз
сол и смлян черен пипер
чубрица
копър
4 с. л. олио или зехтин
2 глави кромид лук
2 моркова
300 г кайма
100 г ориз
сол и смлян черен пипер
чубрица
копър
Приготвяне:
Тиквичките се измиват добре и се разрязват по дължина. Издълбават се с лъжица, като издълбаното се запазва. В тиган се сгорещява мазнината и се прибавят дребно нарязаните лук и моркови. След омекване на зеленчуците се прибавя каймата. Готви се 5-6 минути и се прибавя оризът. Запържва се за 2-3 минути и се добавя и издълбаната част от тиквичките. Овкусяват се със сол, черен пипер и чубрица. Плънката за тиквичките се готви докато оризът поеме цялата вода. С приготвената плънка се пълнят тиквичките. Пълнените тиквички се нареждат в тава. В тавата се сипва 200-300 мл вода. Фурната се загрява на 200 С. Пълнените тиквички се пекат 40-50 минути.