Домати пълнени със спанак

Продукти:

8–12 твърди и средноголеми домата
500 г спанак
100 г сирене
1/2 чаена чаша олио
3 яйца
3/4 чаена чаша прясно мляко
50 г кашкавал
магданоз
черен пипер и сол


Приготвяне:


От горната страна на доматите се изрязва капаче, а вътрешността им се издълбава. Те се посоляват и се обръщат, за да се отцедят. Изчистеният, измит и ситно нарязан спанак се задушава в половината мазнина, докато сокът му изври напълно. Сваля се от огъня и се смесва с натрошеното сирене и 2 разбити яйца. Вътрешността на доматите се нарязва на дребно, разстила се на дъното на малка тавичка, посолява се и се поръсва с останалата мазнина. Отгоре се нареждат напълнените със задушения спанак домати и се пекат около 20 минути. Изваждат се и се поръсват с настърган кашкавал, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *