Кюфтета с картофи и кисели моркови

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 картофа
50 г. сирене
1 малко яйце за овалване 
1 голям морков /кисел от туршия/ 
сол на вкус 
черен пипер на вкус 
1 с.л. копър
1 малко яйце за спойка 
олио
брашно за овалване на кюфтета

loading...


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме пет картофа във вода в тенджера на котлона. След като ги сварим ги настъргваме на ренде. Сиренето също го настъргваме на рендето или натрошаваме с вилица. В купа слагаме сиренето, картофите, 1 с.л брашно, 1 с.л олио, сол на вкус и черен пипер на вкус. Настъргваме 1 кисел морков от туршия с ренде. Прибавяме и него. Чукваме 1 яйце в купата. То е нужно за спойка. Нарязваме на много дребно копъра. Нужна ни е 1 с.л за вкус и аромат на сместа. Омесваме с ръка.Оставяме сместа на студено в хладилника за 30 мин., покрита с фолио. В отделна купа си слагаме малко вода. С вода си намокряме ръцете и оформяме кюфтетата. За да ни е по – лесно можем да ги оформим и да ги наредим в табла или голяма чиния. От тези продукти се получават 11 броя. 

Нагорещяваме олиото за пържене в тиган на котлона. В чиния разбиваме 1 яйце за овалване. В друга чиния слагаме малко брашно за овалване. Първо овалваме оформените кюфтетата в брашното, а после и в яйцето. Пържим в горещото олио, като обръщаме от двете страни. Не им трябва много време да се пържат, стават бързо.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *