Кюфтета с картофи и кисели моркови

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 картофа
50 г. сирене
1 малко яйце за овалване 
1 голям морков /кисел от туршия/ 
сол на вкус 
черен пипер на вкус 
1 с.л. копър
1 малко яйце за спойка 
олио
брашно за овалване на кюфтета



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме пет картофа във вода в тенджера на котлона. След като ги сварим ги настъргваме на ренде. Сиренето също го настъргваме на рендето или натрошаваме с вилица. В купа слагаме сиренето, картофите, 1 с.л брашно, 1 с.л олио, сол на вкус и черен пипер на вкус. Настъргваме 1 кисел морков от туршия с ренде. Прибавяме и него. Чукваме 1 яйце в купата. То е нужно за спойка. Нарязваме на много дребно копъра. Нужна ни е 1 с.л за вкус и аромат на сместа. Омесваме с ръка.Оставяме сместа на студено в хладилника за 30 мин., покрита с фолио. В отделна купа си слагаме малко вода. С вода си намокряме ръцете и оформяме кюфтетата. За да ни е по – лесно можем да ги оформим и да ги наредим в табла или голяма чиния. От тези продукти се получават 11 броя. 

Нагорещяваме олиото за пържене в тиган на котлона. В чиния разбиваме 1 яйце за овалване. В друга чиния слагаме малко брашно за овалване. Първо овалваме оформените кюфтетата в брашното, а после и в яйцето. Пържим в горещото олио, като обръщаме от двете страни. Не им трябва много време да се пържат, стават бързо.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *