Супа с патешки шийки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 г патешки шийки 
3 картофа
1 морков
1 глава лук
40 г фиде 
1/4 връзка магданоз 
сол 
черен пипер 
3 – 4 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ



В голяма тенджера слагаме вода и оставяме да заври. Добавяме щипка сол. Слагаме предварително измитите и разделени на по 3-4 парчета патешки шийки. Махаме образувалата се пяна. След като се сварят патешките шийки ги вадим в купа. Прецеждаме бульона. Нарязваме картофите на малки кубчета. 

Нарязваме лука на ситно. Моркова нарязваме на малки кубченца. Към преценения бульон добавяме моркова и лука. Прибавяме олио, сол на вкус и черен пипер на вкус. Добавяме и нарязаните на дребно картофи, след като лукът и морковът са поврели известно време. На фидето му трябва малко да се вари и затова го слагаме последно. След това добавяме и натрошеното фиде и варим супата до напълно сваряване на фидето и картофите. Добавяме сварените патешки шийки. Нарязваме магданоза на ситно и поръсваме. Готовата супа сипваме в чиния или купичка. По желание можем да застроим.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *