HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съветникът Кр. Роячки: Общинският терен, в който колата на жена ми 10 дни е „арестувана“, е незаконно заграден, в понеделник пускам жалби до полицията и общината

„В понеделник пускам жалби до полицията и до общината заради „ареста“ на колата на съпругата ми. 10 дни никой не отваря заключения парктроник на паркинга на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ 2, където е офисът на банковия клон, в който тя работи“. Това заяви благоевградският общински съветник и бизнесмен Красимир Роячки във връзка с историята около заключения мерцедес на съпругата му Ивана след конфликт с живеещи в същата кооперация, за което „Струма” писа.

Бизнесменът Петър Иванов сигнализира тогава, че служители в банката редовно оставят колите си на частния паркинг към сградата, заключен преди година и половина от съсобствениците с разрешението на общината. Проблемът възникнал заради редовното блокиране на автомобилите на живеещите в блока. При поредна подобна ситуация преди 10 дни Иванов помолил всички от банката, чиито коли са в зоната, да ги преместят, за да не ги заключи. Ивана Роячка отказала да измести мерцедеса си и той и до момента стои „арестуван“ зад заключения парктроник.

„Собственикът на помещението, което е наето от банката, е дал разрешение на служителите в нея да се възползват от правото му да паркират във въпросния паркинг“, обясни общинският съветник Красимир Роячки. Той не скри възмущението си от ситуацията: „Никой няма право да ползва този терен за частни нужди, нито да го затваря. Мястото е частна общинска собственост, също както и земята, върху която е построен блокът, и такива обяснения като прилежащи терени са измислица. Ако беше обратното, паркингът зад сградата нямаше да е „синя зона“. Не искам да влизам в лични конфликти, но е смешно точно на мен или съпругата ми някой да казва, че не сме искали да си плащаме „синя зона“. Имам жилище на 100 метра по-нагоре, при Второ основно училище, заедно с правото на безплатни паркоместа там. Не може двама души от живеещите в блока да се правят на феодали и само те от цялата кооперация да имат ключове за парктроника. Доколкото имам информация, само хлебарят и арх. Манов ползват местата и се чудя как джипът на архитекта от 2 тона минава през плочките, без да ги чупи. Аз не знам кой кога отваря и затваря скобата, и нямам намерение да ги дебна, за да извади жена ми колата си, факт е, че тя стои заключена, без някой да има право да я задържа.

Впрочем след публикацията във вестник „Струма“ ми се обади жена от къща в съседство, която се оплака, че са затворили достъпа до къщата й с този паркинг. В момента със семейството сме на ски на планирана почивка и като се приберем, още в понеделник ще сигнализирам и общината, и полицията, и ще искам спешно да се намесят“, заяви Кр. Роячки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *