12-годишна дупничанка оцеля до финала в конкуренцията на момчетата на турнир по тенис на маса под Хисарлъка

12-годишна дупничанка оцеля до финала в двудневния турнир по тенис на маса „Сити 2019“ в Кюстендил, който противопостави едни срещу други представителите на двата пола в различните възрастови сегмента. По волята на жребия младата надежда на „Марек 76“ Дея Милтанова трябваше да срещне по пътя си към златото 8 момчета и ги елиминира убедително. Препъна я в решителния мач за трофея нейният съотборник Симеон Стоичков, който триумфира с победа с 3:1 гейма, но въобще не му беше леко. Под Хисарлъка пристигнаха над 70 участници и конкуренцията беше жестока.

По същото време в Пловдив други две от възпитаничките на наставника Иван Иванов спечелиха квоти за втория етап на националния турнир „Млад олимпиец“ при девойките до 18 г. Първата фаза прескочиха Габриела Попова и Ралица Маркова, които намериха място сред най-добрите в България за следващото състезание след няколко седмици във Варна.

Другият дупнишки клуб „Марек Дигеста“ също изпроводи под тепетата двама свои възпитаници, но с 6 лета по-малки от регулярната възраст. Въпреки голямата разлика в годините обаче, Йоан Величков и Стефан Димитров влязоха в топ 16 и се класираха директно за изпитанието в морската ни столица.

СТОЙЧО СТОИЦОВ


Й. Величков и Ст. Димитров от „Марек-Дигеста“ прескочиха във втората фаза на „Млад олимпиец“

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *