Топ теми

12 излекувани и изписани срещу 4 новопостъпили в МБАЛ – Благоевград, и работещият на две Ковид линии д-р Рабаджийски се зарази

12 излекувани пациенти от коронавирус бяха изписани от вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград. Веднага след тях са постъпили нови четири – две жени и двама мъже. Добрата новина е, че терапията, която се прилага при лечението на болните, повечето от които са с пневмонии, е успешна и дава резултати.

Далеч по-добре са и лекарите, които бяха хоспитализирани за лечение в благоевградската болница. Младият шеф на филиала на Спешен център – Благоевград д-р Христо Атанасов е пред изписване, подобрява се и шефът на хирургичното отделение д-р Димитър Димитров, както и завеждащата на кардиология д-р Катя Илиева, научи репортер на „Струма“. Всеотдайният лекар д-р Владимир Рабаджийски, който работеше на два фронта в пандемията – във вътрешно и спешно-приемно отделение, също е с коронавирус. 74-годишният доктор досега се е лекувал сам, но вчера е получил помощ от своите колеги от вътрешно отделение, под чието наблюдение остава.

Болницата продължава да е под натиск, очакванията на лекарите са през декември тенденцията да се обърне и да започне спад на заразените с Ковид-19.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *