3 трика освобождават от стреса за 3 минути

В много ситуации се нагърбваме с повече ангажименти, отколкото можем да поемем и това води до претоварване

Независимо в каква сфера работите – корпоративна, в областта на услугите или пък имате собствен бизнес – можем да намерим нещо общо помежду ни. „Редовно в работата си забелязвам трудност при моите клиенти да се отърсят от натрупаното напрежение и да си починат”, казва Гергана Радович, холистичен терапевт и специалист по съня. – Да прехвърлиш задължения и отговорности може да освободи съзнанието ти, но приемаш ли една такава стъпка за слабост? В много ситуации се нагърбваме с повече ангажименти, отколкото можем да поемем и това води до претоварване и прегряване. Затова искам да ви предложа 3 стъпки за освобождаване на натрупаното напрежение вкъщи и на работа.”

1. Просто спри за миг

Понякога няма по-добро решение от това просто да спреш, каквото правиш, и да си починеш. Да, звучи елементарно, но знаеш ли, че дори само 30 минути почивка могат да подобрят многократно продуктивността ти и да предпазят мозъка ти от прегряване? Опитай с една бърза дрямка следобед или само затвори очи за няколко минути и виж разликата, пише zdrve.to

2. Направи почистване – в теб и наоколо

Ежедневно се сблъскваме с безкраен поток от информация – покани, имейли, съобщения, реклами. Това също спомага за психическото претоварване. Като първа стъпка, почистете телефона си от неизползвани приложения и спам, и отделете поне час за дигитален детокс всеки ден.

3. Забрави за контрола и предай нататък

Трудно ли делегирате задължения, защото се притеснявате, че ще загубите контрол върху ситуацията? Опитайте да излезете от зоната си на комфорт и да оставите любимия човек да напазарува за вкъщи или да избере подарък за важен повод.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *