Печена патица

Необходими продукти:

патешко месо – 1 патица
портокал – 1/2 или лимон
лук – 3 глави
чесън – 3 скилидки
мащерка – 1 стрък
бира – около 400 мл
кафява захар – 2 – 3 с.л.
бульон – 300 мл пилешки
сол
черен пипер – смлян

Начин на приготтвяне:

Почистената патица натъркайте със сол и черен пипер. На дъното на тава сложете нарязан едро лук, разполовените скилидки чесън и мащерката. Отгоре сложете патицата и я надупчете с вилица. Във вътрешността й сложете половин лимон или портокал. Отделно загрейте до кипване бирата и захарта с малко сол. Залейте с горещата течност патицата и сложете да се пече в умерено загряна фурна на около 180 градуса. Печенето отнема около 2 часа, като от време на време обливате патицата с течността от тавата. Щом патицата е опечена извадете тавата и отцедете соса в тенджерка. Сложете го заедно с пилешкия бульон да ври около 5 минути, докато течността се редуцира. Прецедете соса, овкусете го с подправки. Поднесете порция печена патица с бира, полята със соса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *