Ръст на заразени с COVID-19 в Испания и Италия, затягат мерките

Близо 530 000 са новите заразени с COVID-19 само в Испания. Преминаването на психологическата бариера стана повод властите в Мадрид да удължат срока на мерките. Не се изключва и въвеждането на повторна карантина за цялата страна, както беше през месец март.

Фернандо Симон, директор на здравната служба: PCR тестовете дават много повече положителни проби, отколкото през май и юни. Вирусът мутира и заразяването става все по-лесно. Ето защо е изключително важно да въведем строги мерки. И да го направим сега – преди да е станало късно.

Кафенетата и ресторантите ще работят на 50% от капацитета си, събиранията на обществени места са разрешени за до 10 души. Задължително става носенето на маски както на закрито, така и на открито. Мерките ще се преразглеждат на всеки 15 дни.

Италия също удължава срока на мерките, които ще бъдат в сила най-рано до 7 октомври. Забранява се влизането в страната на хора от 16 държави. За пристигащите от България остава разрешено, но при задължителна карантина. Затворени ще бъдат стадионите и нощните заведения, в сила е и задължителното носене на маски на открити и закрити обществени места, съобщава БНТ.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *