43-мата абитуриенти на разложкото СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” се дипломираха, 22-ма от тях отличници

На тържествена церемония зрелостниците от випуск 2021 на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ – Разлог получиха дипломите си за средно образование. Общо 43-ма младежи и девойки изпраща гимназията тази година, като 22-ма от тях, или над 50%, завършват с отличие, а шестима са с диплом над 5.90. Средният успех на випуска е „Много добър” /5.35/.

Най-висок резултат е постигнала Велислава Найденова, която завършва средното си образование с диплом 5.96. Зрелостничката изкара и 6.00 на изпита по АЕ на втория задължителен ДЗИ.

Втора по успех от випуска е Мария Тренчева, която завършва обучението си с 5.94, следвана от Симона Коюмджиева с 5.93.

Четвъртото място с успех в дипломите си 5.92 си поделят Виктория Рекарска, която е другата зрелостничка с оценка 6.00 по химия на втория ДЗИ, и Кристина Кацарова.

Сред най-добрите ученици е и Десислава Крънчева, която завършва с диплом 5.90.

Поне осем от зрелостниците на тазгодишния випуск са с амбицията да следват медицина. Част от тях са се явили и на предварителните кандидатстудентски изпити и са изкарали отлични оценки.  

Родители, приятели и преподаватели на завършващите присъстваха на събитието и станаха съпричастни с вълненията на младите хора. Приветствие към зрелостниците отправи директорът Мариана Попадиина, която ги поздрави за положените усилия през годините на обучение и постигнатите високи резултати, като им пожела с лекота да сбъдват мечтите си.

С умиление се разделиха с дванадесетокласниците техните класни ръководителки Росица Тумбева и Росица Кирева. Двете допринесоха за празничното настроение и изненадаха своите деца и гостите с тематична украса. 

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *