5 въпроса след изневярата – все още ли искате да сте с този човек?

Изневярата е едно от най-трудно простимите неща в една връзка. Човек, на когото партньорът е изневерил изпада в гняв, после се отчайва, след това започва да се пита къде е сгрешил, защо половинката му е спряла да има интерес към него, щом изневерява. Връхлита ви лавина от въпроси и повечето са свързани с болка и самообвинение.

Ако въпреки тази емоционална трудност сте решили да продължите напред с връзката си, трябва да си отговорите на някои въпроси.

Разкайва ли се партньорът ви

За да прецените дали има смисъл да продължавате да се опитвате да запазите връзката си след изневяра от страна на партньора ви, изключително важно е да наблюдавате неговото поведение. Разкайва ли се той, съжалява ли за направеното, говори ли за случилото се или се прави, че нищо не е станало. Всички тези показатели в поведението на половинката ви могат да ви помогнат да вземете решение занапред.

Склонен ли е партньорът ви да поиска помощ

Ако партньорът ви е сериен изневеряващ, това вероятно до голяма степен има своята психологическа причина. В такива случаи е най-добре като двойка да се консултирате с психолог, както и той да направи своите индивидуални консултации. Много често в такива случаи на серийно изневеряване причините се коренят в емоционални дефицити, които само специалист може да набележи.

Харесвам ли все още партньора си

Важен въпрос, който трябва да си зададете след изневяра е дали всъщност още харесвате половинката си, склонни ли сте да простите и останало ли е нещо, заради което да направите още едно усилие.

Мога ли да простя и да продължа напред

За да се чувствате добре в тази трудна ситуация, преди всичко трябва да сте наясно със себе си. Отговорете си дали сте способни да преодолеете това емоционално предизвикателство. Ще можете ли след това да гледате партньора си и връзката си със същите очи, както преди. Ще се натоварите ли психически, ако потискате съмненията си. Важни сте преди всичко вие в тази ситуация.

Ще мога ли отново да съм истински обвързана с него

Този въпрос автоматично се прикрепя към предходния, защото са свързани. Ако сте сигурни, че можете да преодолеете изневярата вероятно ще ви е по-лесно и да се обвържете емоционално отново с партньора си. Съвместните усилия са важни. Те трябва да произтичат от двамата, не само от вас.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *