Сарми с кълцано месо

Необходими продукти:

  • свинско месо – 500 г кълцано
  • ориз – 100 г
  • лук – 100 г кромид
  • мазнина – 100 мл растителна
  • зеле – 1 кг кисело
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол – на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината до златисто. Прибавя се почистеният и измит ориз, разбърква се, поръсва се с червения пипер, след което се залива с 1/2 чаена чаша топла вода и се посолява.

Когато водата поеме, сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади. Прибавят се нарязаното на ситно месо, черният пипер и сол на вкус. Зелевите листа се почистват от грубите жили и в тях се завива 1 с.л. от плънката.

Сърмите трябва да са дребни. Редят се в тенджера, заливат се с вода, колкото да се покрият, и се варят на тих огън до готовност. Към края на варенето може да се добави малко зелев сок.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *