Пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

сладки картофи – 10 на бр.

кашкавалена извара – 300 г

розови домати – 4 зрели

краве масло – 1 пакетче

копър – 2 стръка пресен

черен пипер

червен пипер

чесън – 3 скилидки

гауда – 50 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Представям ви една любима пролетна рецепта за цялото семейство – пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце! Нежна извара, ароматен копър, сочен домат и пикантен чесън се крият под златистата кашкавалена коричка на тези неустоими картофи.

Пригответе ги и ще си оближете пръстите!

Сваряваме сладките картофи в голяма тенджера с подсолена вода на котлона за около 20-30 минути или докато омекнат. Докато картофите се варят, се заемаме с приготвянето на плънката.

Натрошаваме изварата в средно голяма купа, добавяме към нея нарязаните на ситно розови домати, копъра, черния и червен пипер. Смачкваме чесъна в преса за чесън и прибавяме и него към сместа. Разбъркваме добре, докато придобие хомогенен вид.

След като картофите се сварят, ги сваляме от котлона и измиваме със студена вода. Обелваме ги и оформяме с лъжичка капаче отгоре, след което започваме да ги дълбаем. След издълбаването им ги посоляваме добре, взимаме маслото и го разтопяваме на котлона, след което намазваме с него картофите обилно.

Напълваме картофите с плънката от извара, домати, копър и чесън, поръсваме с настъргания кашкавал “Гауда“ и ги подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене.

Запичаме сладките картофи в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, или докато кашкавалът се разтопи и придобие хрупкава златиста коричка. Сервираме, докато са топли. Да ви е сладко!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *