22-г. травестит Мартин на съд за неморални доходи от проституция

Травеститът Мартин Илиев ще бъде съден, че изкарвал пари от проституция.

22-годишният перничанин е обвинен за престъпление по остарелия текст от времето на соца,  чл. 329, ал. 1 от Наказателния кодекс, а именно, че като  пълнолетно и работоспособно лице продължително време не се занимавал с общественополезен труд и получавал нетрудови доходи по непозволен и неморален начин – предлагал сексуални услуги срещу заплащане. Мартин изкарвал пари чрез най-древната професия на главен път Е-79 край Благоевград, преоблечен като жена. Обичайното му работно място било на автобусната спирка край кв. „Струмско“, където спирал шофьорите и ги задоволявал сексуално срещу заплащане. Той имал и сериозна конкуренция в лицето на проститутките Лиляна, Лефтера, Мая и двете Стоянки, с които често се карали за клиенти, влизали в открити конфликти и си правили гадни номера.

 През март  тази година Мартин и най-старата жрица на любовта – баба Лили, били арестувани след обаждане на проститутката Стоянка Димитрова на телефон 112, която ги натопила, че предлагат секс за пари. Веднага пристигнал автопатрул от 2-ро РУП – Благоевград, който ги отвел в полицията за обяснения. На Мартин и Лили били съставени предупредителни протоколи по реда на чл. 64 от ЗМВР, но полицейското разпореждане не дало ефект, тъй като след няколко дни отново застанали на магистралата.

Травеститът Мартин пак попаднал в полицията и така няколко пъти, като най-накрая е привлечен като обвиняем за нетрудови доходи от проституция. В хода на разследването 22-годишният перничанин признава, че е работил като мъжка проститутка, за да се издържа. Освен самопризнанията му по случая са разпитани като свидетели и останалите проститутки, които след това станали обвиняеми за същото престъпление.

Тъй като е неосъждан, Мартин е освободен от наказателна отговорност и делото срещу него ще се гледа по реда на чл. 78 А от НК, което означава, че ще получи административно наказание глоба.

С глоба от 1000 лв. приключи делото срещу Лиляна Борисова и с 4-месечна условна присъда срещу Лефтера Василева. 35-годишната перничанка също играела „контра“ на баба Лили и травестита Мартин и подала сигнал на телефон 112 за магистрални проститутки край кв. „Струмско“,  представяйки се за репортер от „Струма“. В края на ноември тя сключи споразумение с прокуратурата да изтърпи условна присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок, която бе одобрена от районния съдия Калина Иванова. Лефтера предпочете по-тежката присъда вместо пробация, защото имала работна оферта за Германия – да гледа болни хора и искала час по-скоро да отпътува натам. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *