Майките в Перник пропищяха: Децата ни мръзнат в неотоплени класни стаи

Родители от Перник са сериозно обезпокоени за здравето на децата си. На минусовите температури учениците в пернишките училища мръзнат от студ заради слабо парно.Дворовете на училищата са непочистени и заледени, както и пътищата, оплакват се родители, съобщава zapernik.com. 

„Здравейте перничани! Честита Нова Година. Децата в пернишките училища мръзнат като кучета без парно. Не е човешко на тези температури да ходят децата на училище. С непочистените дворове в училищата децата масово се пребиват. Пътищата са непочистени и транспортът е ужасен. Никой не предприема никакви мерки. В 21 век сме, това не е нормално. Децата са постоянно болни и на антибиотици. Има два варианта – да пуснат ваканция или моментално да почистят пътищата и да засилят парното в училищата. Моля новата ни кметица да се погрижи за младежта си!“, пише Йорданка Йорданова.

Даниела Арсова, майка на ученичка в Строителната гимназия, разказа, че в стаите се топлели с повредени духалки и било много студено. Учениците боледували. Имало парно, но се усещало само в централната част на сградата , а в останалата не. Учениците там били измръзнали. „Нямам излишни пари за лекарства нито искам детето ми да боледува. Ако не могат да стоплят помещенията, поне да разпуснат децата“, казва майката.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *