Педиатърът-алерголог д-р Б. Андонов започна работа в спешно отделение, още седем млади лекари в екипа от януари

Специалистът по детски болести и алергология д-р Борислав Андонов започна работа в спешно отделение на благоевградската болница. Той се завръща отново на работа в най-голямата болница на Пиринско след едногодишно прекъсване. През октомври 2014 година д-р Андонов напусна болницата и започна работа в Центъра за психично здраве в Благоевград.

„Д-р Андонов е назначен на половин щат, колегата е с дългогодишен опит, работил е и досега в спешния сектор”, каза директорът на МБАЛ -Благоевград д-р Огнян Митев.

„Той вече обслужва пациенти в спешно отделение, първото му дежурство бе в първия ден от Новата 2016 година. В нашата болница няма кадрова криза за лекари,  още седем млади лекари през януари започват работа в спешно отделение, две от тях – д-р Ф. Фърговска и д-р Ж. Куьова, дават дежурства от края на миналата година”, поясни д-р Митев.

„И седемте млади лекари, които започнаха работа при нас дирекно от студентската скамейка, са зачислени за следдипломно обучение през декември и вече специализират в различни отделения на нашата болницата. МБАЛ – Благоевград е с акредитация като база за обучение, от тази година има промени в правилата за следдипломно обучение, има облекчения за младите колеги, за разлика от предходните години. Двама от специализантите се обучават в урологично отделение – д-р Станислава Янева и д-р Никола Таков, детски болести специализират д-р Жанета Куньова  и д-р Цветелина Коюмджийска, неврология – д-р Фатме Фърговска, в  акушеро-гинекология е д-р Хава Орцева, предстои зачисляването и на д-р Милбера Мустафова”, заяви д-р Митев.

„Лекарският екип на спешно отделение начело с д-р Владимир Рабаджийски е окомплектован, през сектора преминаха по време на празниците над 220 пациенти от спешен характер, отделението е входната врата на болницата и работата на дежурните екипи е изключително тежка и отговорна”, заключи д-р Митев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *