Поверителен разговор между Блеър и Клинтън извади потресаващи подробности за убийството на Даяна

Поверителен разговор между Тони Блеър и Бил Клинтън в нощта, в която загина принцеса Даяна, изтече в медиите. Стенограмата от над 500 страници бе публикувана от Daily Mail.От нея става ясно, че тогавашният британски премиер Тони Блеър е позвънил по телефона на американския президент Бил Клинтън, съобщавайки, че „звездата изгасна”, пише блиц.

„Здравей, Бил. Това е ужасно, просто ужасно. Лично на мен ще ми липсва, тя беше като звезда. И ето, че звездата угасна. Тя беше от обикновено семейство, но за простите хора беше необикновена”, казва Блеър. „Да, това е ужасно. Хората я обичаха”, заявява Бил Клинтън. 

„Видяхме се преди седмица, обядвахме заедно с принц Уилям”, отбелязва британският премиер. А американският президент изказва притеснение за децата й. 

„Тя умееше да намира общ език с абсолютно всеки човек. По-големият й син прилича на нея, той е спокоен като майка си”, казва още Тони Блеър. Попитан за подробности около инцидента, той заявява, че е възможно телохранителят на принцесата да е жив и да знае нещо. „В хотела са поискали кола и шофьор. Говорят, че са й пратили пиян водач. Посолството и френското правителство не знаят нищо”, коментира Блеър. Той споделя недоверието си, че под моста Алма в Париж се е случил просто инцидент. 

„Това просто е невъзможно, твърди се, че са карали със 100 мили в час. С такава скорост не могат да минат през този тунел”, посочва Блеър. 

„Би трябвало да се обърнат на пътя и да се врежат в стената”, отбелязва от своя страна Клинтън. 

Принцеса Даяна загина при автомобилна катастрофа в тунел в Париж заедно с Доди ал Файед и техния шофьор Анри Пол на 31 август 1997 година. Колата им Мерцедес-Бенц S280 се разби в тринадесетата колона на тунела Алма. Причините за инцидента и към момента остават загадка. Според една от версиите шофьорът е бил мъртво пиян, според друга е карал с превишена скорост, за да се измъкне на папараците. 

Единственият оцелял при катастрофата е бодигардът. Той обаче получава сериозни травми, губи паметта си, което пък попречи на полицията с точност да възстанови картината на трагедията.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *