Експертизата потвърди: Сапунджиев е застрелял жената и детето си от упор в главите

Благой Сапунджиев е погубил съпругата и детето си, като ги прострелял от упор в главите. По същия начин сам е сложил край на живота си, потвърди х имическата експертиза. Барутни частици са открити единствено по ръцете на Благой.

Старият армейски пистолет “Валтер P38”, с който е извършено двойното убийство и самоубийството, носи щемпел със стилизиран орел. Произведен е в Германия през 1945 г. Както “24 часа” вече писа, таково оръжие са носели служителите на тайната немска полиция Гестапо и висшите офицери от Вермахта.

Пистолетът на 35-годишния пловдивчанин е незаконно притежаван. Криминалистите се опитват да установят откъде се е снабдил с него. Предполага се, че се е свързал с колекционер. Все още не е ясно дали във фаталната нощ шофьорът на камион е употребил алкохол, или наркотици, тъй като назначените за тях експертизи не са готови.

Разследващите смятат, че най-вероятно Сапунджиев не е бил пиян или дрогиран, когато е посегнал на 5-годишната си дъщеричка Петя и жена си Йорданка.

Основната версия е, че е изгубил контрол след пореден конфликт с любимата си, тъй като тя е отказала да се съберат. От 3 месеца двойката била разделена. Благой живеел с родителите си в кв. “Беломорски”, а семейството му – под наем на ул. “Асен Христофоров”, пише 24 часа. С намерението да спаси брака си на 3 януари Благой тръгнал към квартирата, където се разиграла трагедията. Бил решен на всичко, тъй като взел със себе си пистолет.

Роднините на Йорданка са категорични, че не е имало друг мъж в живота и?. Близките на стрелеца също нямат доказателства за нейна връзка, въпреки че имат съмнения. Според тях 29-годишната счетоводителка искала да има по-свободен живот.

Вероятно по тази причина са започнали и конфликтите й с Благой. Брат му Иван твърди, че той не се противопоставял, когато жена му желаела да ходи по банкети и да излиза с приятелки. Отношенията между двамата се влошили, когато се отделили в жилището под наем.

Очаква се досъдебното производство, образувано в пловдивската окръжна прокуратура, да хвърли повече светлина върху причините за семейната драма.

В четвъртък Благой бе погребан отделно от дъщеричката и жена си. Близките на Йорданка не се простиха с него. Майката, бащата и братът на стрелеца обаче отидоха на погребението на майката и момиченцето.

В ковчега на малката Петя бяха поставени любимата и? кукла, розови крила на пеперуда, бонбони, царевични пръчици. Родителите на Благой ридаха над ковчезите на Йорданка и Петя и нямаха сили да изкажат съболезнования на сватовете си. Кураж за това намери братът на Благой Иван Сапунджиев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *