Как да кръстим бебето според месеца в който е родено

Очаква се новороденото мъниче да получи истинско, негово си име. Понякога обаче, когато го видите и прегърнете за първи път, разбирате – името, с което от години сте си мечтали да кръстите детето си, някак си не му подхожда. 

В такъв случай ще е нужно тутакси да се спрете на нов вариант. 

Перфектният за вашето малко богатство. И ако внезапно се почувствате празни откъм идеи, ако се колебаете твърде много, ние сме тук, за да влезем в ролята на Добрата фея кръстница и орисница.

Приготвили сме ви цял списък с актуални и главно български имена. Те са съобразени по такъв начин с евентуалния месец на раждане, че да пожелаят на малкото човече точно онова, от което се очаква да има нужда в живота. 

Дори никое от конкретните ни предложения да не ви хареса достатъчно, сигурни сме, че ще ви вдъхновят да помислите в правилната насока. И в крайна сметка да изберете най-подходящото име.

Януари

Хубаво е бебетата, родени в началото на новата година, да бъдат кръщавани в съответствие с този факт. Всякакви имена, които водят произхода си от думи като „нов“ и „година“, пожелават на детето онези прекрасни неща, които си пожелаваме, когато започваме на чисто. Смятаме, че отдавна няма значение от какъв точно език идва коренът на името – все пак живеем в космополитен свят. А когато пораснат, родените през 2016 човечета ще живеят в още по-космополитен свят и от нашия. Подходящи имена: Камелия – в Япония това цвете е символът на месец януари Нео – „нов“ Ани и производни – доближава се до думите за „година“ на някои езици Адам, Ева – тъй като са били първи и също символизират началото Надежда, Беатрис, Феликс, Фелисити – произлизат от думи, означаващи „щастие“.

 

Февруари

Според астролозите децата, родени през февруари 2016, ще пораснат силни и будещи уважение личности. За да бетонирате тази предвещана съдба, изберете име, което се свързва със споменатите черти на характера. Подходящи имена: Алиса (достойна и вярна жена с висок морал), Лилия, Робърт Франческа, Филип, Филипа – започват с буквата на рождения месец Валентин и Валентина – свързани с Деня на влюбените през февруари

 

Март

Не само Мартин и Мартина са подходящи варианти за мартенските бебчета. Тяхното име може да бъде свързано с всичко пролетно, с цветята. Ако детенцето е момиче, нежните и женствени имена са особено желателни – все пак говорим за „женския месец“. Момченцата, родени през март, също се очаква да бъдат по-чувствителни и раними от обикновеното. За да неутрализирате това, можете да кръстите сина си по подчертано „силен“ начин. Подходящи имена: Ирис, Нарцис, Иглика, Аглика – първите пролетни цветя Ива, Ивет – върбата ива също цъфти в началото на март Антон, Антоан, Антоана, Антония, Антоанета, Тони – от гр. „цвете“ Ая – „птица“ Адриан, Адриана, Йоко, Мария, Севина, Кремена, Петър, Педро, Борил, Борис, Валери, Валерия, Виктор и производните му – свързани с пожеланието за силата Андреа, Андриана – „женствена“ Далия – „нежна“, освен това е име на цвете

Април

За да им върви по вода в живота, децата с рожден ден през април е най-добре да получават имена, свързани с различни водни басейни. Можете дори да кръстите сладурчето на конкретна река. Подходящи имена: Ана-Мария (феята на моретата), Дениз (море), Марин, Марина (морски), Яна (река), Ира (съкратено име на река в Азия) Анастасия – значението на името се свързва с Великден, който тази година се пада през април Вероника – свързва се с цветето великденче Калоян, Кало, Калояна – произхождат от прабългарската дума за „змей“. Месецът на змея е от 22-ри април до 22-ри май, така че родените в този период ще се чувстват прекрасно с подобни имена.

Май

За майските рожби има предостатъчно имена, свързани по някакъв начин с названието

на месеца или с цъфтящите по това време цветя. Вариантите са толкова много и толкова известни, че не виждаме смисъл да ги изреждаме. Само ще споменем Роза и Аблена като малко по-нестандартни, но особено актуални имена за родените през май момичета.

Юни

Очаква се децата, които се появяват на бял свят в началото на лятото на 2016, да бъдат подчертано влюбчиви. Определено ще им отиват имена, свързани с любовта. Но ако не ви се иска непостоянните трепети на сърцето да бъдат чак толкова определящи за живота им, можете да избирате между слънчеви думички, подходящи за лятото. Подходящи имена: Лада – славянска богиня на красотата и любовта, може името да бъде и Лара Фрея – шведска богиня на любовта Люба, Любен, Любов, Нелина (също означава „любов“), Нели, Нелиян, Нелин, Ромео, Жулиета Мила, Милен, Милена, Малена – да бъде мила, любима Лъчезар, Лъчезара, Арина (светъл, ослепителен), Жара (ярка), Зара, Нора (светлина), Огнян, Огняна, Пламен, Пламена, Светлин, Сиян, Сияна, Хелена (също светлина), Ясен Юли Както и се очаква, тук препоръчваме добре звучащите и все още актуални имена, свързани с наименованието на самия месец. Подходящи имена:

Юли

Юлия, Жулиета, Юлиан, Юлиана Лео, Лея – за юлските и августовските бебета, които попадат под гривестия зодиакален знак

Август

Родените през август се характеризират с много силно самочувствие, самоуважение, както и с умението си да печелят и чуждото уважение. Те излъчват аристократизъм и се държат царствено във всякакви ситуации. Има десетки хубави имена, между които да избирате, ако желаете да затвърдите вероятността детето ви да порасне такова. Подходящи имена: Аманда (величие), Боян, Бояна (богат), Васил, Василена (царски), Деа, Део (божество), Зинаида (божествена), Кирил (господарски), Крум, Мая (велика), Никол, Николета, Никола, Никифор (победоносни имена), Райна (кралица), Сара (принцеса, господарка), Таня (приказна царица), Тео, Тея (бог, богиня) Камелия – богиня на всички хора със самочувствие Септември Септемврийските дечица се очаква да бъдат по-меланхолични, замечтани и спокойни. В това няма нищо лошо, така че не се притеснявайте да им дадете и подходящи за такъв тип характер имена. Имаме и още няколко интересни предложения за родените през деветия месец от годината. Подходящи имена: Миро, Тихомир Павел, Павлин, Павлета – смирен, кротък Сафира – името произхожда от названието на камъка на родените през септември Виолета – основният нюанс на споменатия камък Глория – цветето на септември Новена, Нона – свързани с цифрата на месеца 9 Малина – един от плодовете на късното лято

Октомври

Най-характерното за жизнения път на онези, които предстои да се родят през октомври, ще бъде способността им да бъдат незаменими приятели. Изключителна вярност ще проявяват и към семейството си. Затова горещо препоръчваме имена като Давид („любим на всички“) и Рая („приятел“).

Ноември

За съжаление е твърде вероятно родените през ноември 2016 по-късно да проявят нездрава склонност към скъперничество, съперничество и изневери. Съветваме ви да дадете на все още невинното детенце име, което да наклони везните по съвсем друг начин. Подходящи имена: Адела (топлота), Аделина, Алина (благородна), всички произодни на Алекс (защитник, помощник), Емил (непорочен), но не и Емилиан или Емилия (съперник), Лазар (също свързано с идеята за помощта), Любомир, Любомира (да обича мира), Офелия (помощ), Сотир (спасител)

Декември

loading...


Времето на малките бебенца, които се появяват на бял свят като най-прекрасния коледен подарък за родителите си. Разбира се, за тях са идеални имената, свързани с коледната тематика – в библейски или не чак толкова религиозен смисъл. Подходящи имена: Ангел, Ангелина, Анджела, Анджелина, Анна, Бела (от bell – камбанка), Вирджиния (дева, девица), Габриел, Емануел, Йосиф, Кристина, Кристиан, Наталия (свързана с думи за „раждане“), Стела (звезда), Стелиан, Тино (видоизменено от Христо) /За жената/

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *