Банскалия в болница с опасност за живота, изскочил на пътя на „Ситроен” със 73-г. шофьор зад волана

65-годишният Лазар Колчагов от Банско е с опасност за живота, след като беше блъснат от лек автомобил, управляван от бившия служител на ДГС – Разлог, сега пенсионер, 73-годишния Георги Кехайов от разложкото село Баня. Пътният инцидент е станал на ул. „Патриарх Евтимий“, в района на подлеза в курортния град.

Пострадалият Лазар Колчагов тръгнал да пресича улицата на необозначено за това място, без да се огледа и да се увери, че няма идващи към него автомобили. Той  изскочил ненадейно на платното за движение, а движещият се по него с несъобразена скорост лек автомобил „Ситроен Ксара“ не успял да спре навреме и блъснал пешеходеца. След удара водачът Г. Кехайов веднага спрял и слязъл да види какво е състоянието на мъжа. Той бил в безсъзнание.

На място пристигнал екип на Спешен център – Банско, който веднага транспортирал пострадалия до МБАЛ – Разлог. Мъжът е приет с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. След оказаната му помощ е транспортиран за столичната клиника „Пирогов”, където е настанен и е под активно лекарско наблюдение.

Взетата на водача на автомобила кръвна проба за наличие на алкохол е отрицателна.

Живеещи на улицата, където е станал инцидентът, споделиха, че не са видели самата катастрофа, но потвърдиха, че пострадалият е лежал на около 30-40 метра от пешеходната пътека, а очевидци на катастрофата са разказали пред пристигналите на място полицаи, че той не е пресичал на нея.  Живеещите там разказаха още, че уличното осветление е много слабо и самата улица не е добре осветена.

Това не е първият инцидент с пешеходец в този район. В края на януари миналата година на същото място отново беше блъснат пешеходец и беше приет в болница в тежко състояние и с опасност за живота. При инцидента тогава водачът на автомобила беше избягал от местопрестъплението.

Улицата е изключително оживена, дори и в тъмните часове на денонощието, тъй като там се намират гарата, автогарата и стоянка за таксита. В близост има и голям хотел. Там е и едно от местата, където патрулиращите полицаи в курорта налагат най-много санкции на водачите за превишена скорост. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *