Десетки села в Кюстендилска област без електрозахранване

Десетки села от Кюстендилска област са без електрозахранване в резултат от първия сняг тази година. Без ток са селата Жиленци, Богослов и квартал „Върташево“, както и повечето от населените места в община Трекляно, и Невестино.

„400 екипа на ЧЕЗ Разпределение България работят за възстановяване на електрозахранването в Западна България. Обилните снегонавявания правят почти невъзможно достигането до повредените участъци”, обявиха от ЧЕЗ. Пътищата, по които техниците трябва да минават, за да локализират авариите, са затрупани и непроходими.

„Служителите ни ходят пеша и отстраняват с ръце и резачки паднали дървета. Има стотици счупени изолатори и скъсани проводници. На места снеговалежът не е спирал повече от 24 часа, а снежната покривка е над половин метър. Обстановката е изключително динамична и броят на засегнатите от силния сняг клиенти се мени всяка минута”, отчитат от оператора.

Паднали дървета и скъсани кабели, най – вече на телевизионните оператори, това е впечатлението от Кюстендил в неделя. Снегът създаде редица проблеми и неудобства през изминалото денонощие в Кюстендил, по чудо се разминаха няколко инцидента без жертви.

През нощта дърво падна върху лек автомобил в кюстендилския квартал „Запад“. Смачкан е тавана на автомобила. Друго дърво паднало върху пътното платно на улица „Бузлуджа“, затвори пътя за часове наред.

Потърпевши алармираха, че из целия град има скъсани кабели, няколко домакинства са останали без електричество.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *