1000 лв. глобиха благоевградчанин, хванат да краде алкохол от магазин

Пристрастен към алкохола благоевградчанин бе глобен с 1000 лв. за кражба на бутилки с уиски и водка. Емил Р. страдал от алкохолна зависимост и на 28 септември миналата година около 00.25 ч. отишъл в магазин „БГ маркет“ на ул. „Братя Иванови“ №1. Той бил облечен в зелено яке с качулка и минавайки край щанда с алкохол, взел една бутилка уиски от един литър и се насочил към изхода. Магазинерката видяла, че подминава касата и го спряла, като му казала, че трябва да плати стоката, но той се отскубнал и избягал.

След като приключила смяната, служителката уведомила за станалото управителката на магазина, която подала жалба в полицията и предала запис от охранителната камера за установяване на извършителя. Заснетият клиент е повикан в полицейското управление и си признал. Изразил съжаление за стореното и възстановил сумата от 49.99 лв. за бутилката уиски, която е предадена на управителя на магазина. 

На 10-и ноември около 22.00 ч. Емил отново отишъл в същия магазин и от щанда за алкохол взел една бутилка от един литър, пак уиски, от щанда за алкохол и се отправил към изхода. Той бил спрян от двете магазинерки, които взели бутилката.

Няколко часа преди това той ходил в магазин „БГ маркет“ на ул. „Александър Стамболийски“ №30 и взел оттам две бутилки от 200 мл водка, които сложил под блузата си и излязъл. Продавачката казала на управителката, която сигнализирала в полицията. Впоследствие майката на Емил платила 6 лв., колкото стрували двете бутилки водка.

Установено е, че той страда от алкохолна зависимост, която станала основната причина за извършване на деянията. Емил провежда лечение под наблюдение на Центъра за психично здраве – Благоевград, живее с родителите си, не работи, а семейството се издържа от заплатата на бащата.

Независимо че парите са възстановени, срещу него е образувано досъдебно производство за кражба при условията на продължавано престъпление. Прокурорът е преценил, че случаите са маловажни и го освобождава от наказателна отговорност, и делото се гледа по реда на чл.78а.

Районният съдия Калина Иванова му наложи административно наказание – минималната глоба от 1000 лв. Решението подлежи на обжалване. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *