До 9 февруари пускат моста на Синия гльол на пътя Петрич – Кърналово

Пусковият срок на новия мост в местността Синия гьол на пътя Петрич-Сандански е 9 февруари тази година, съобщи вчера кметът на общината Димитър Бръчков. Вече е излята бетоновата плоча на съоръжението, вчера строители работеха по изграждането на тротоарите.

„Скоро всичко ще бъде готово, работим без почивни дни, работихме дори на Коледа”, казаха строителите. След пускането на моста ще бъде асфалтирана пътната отсечка от Петрич до Рибник, по която в продължение на две години бе отклонен трафикът от Е-79 заради строителството на автомагистрала „Струма”.

През ноември миналата година започна строителството на новия мост над водостока в местността Синия гьол, където пътното платно пропадаше заради подпочвени води. Пътният участък Петрич-Кърналово бе затворен, като движението бе отклонено през Първомай и през Марикостиново. За да се избегне проблемът с подпочвените води, строителите биха колони на 17 метра дълбочина. За да бъде решен окончателно проблемът в местността Синия гьол, общината трябва да почисти странично дере, което не е почиствано от 15 години.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *