Пиринският наставник Н. Шенсой: Не отиваме в Турция като султани с общински пари, там всички хотели са 5-звездни

В неповторимия си стил наставникът на ОФК „Пирин“ Наджи Шенсой обобщи първите две седмици от зимната подготовка на отбора си ден преди отпътуването за лагера в Анталия. „Не виждам новина във факта, че в Турция ще ползваме 5-звезден хотел, там всички са такива. Държа да се знае, че не отиваме като султани да харчим общински пари, а да тренираме в нормални условия, на отлични терени и да си сверим часовниците със силни противници”, бяха встъпителните думи на косовския специалист.

Той направи разбор и на практиката в първенствата в Европа, сравнени с нашенската „А“ група. „На континента футболът еволюира. Два подготвителни периода отдавна са в миналото, дори и в Турция. Зимната пауза на отборите е в рамките на няколко дни. Но това е свързано с базите, с тренировъчните игрища, с отопляемите терени, с броя мачове. Само в България продължават дългите ваканции по един месец и отгоре. Футболистите влизат и излизат от форма, при толкова дълги почивки физическото им състояние пада на 50-60 процента. Неслучайно подадох сигнал към БФС преди Нова година, че съм готов да предложа рушвет да не се спира първенството”, каза още Шенсой.

Предводителят на орлетата сравни на шега престоя в Брестник с механа, в която подопечните му са били в ролята на бохеми, които поръчват на оркестъра да свири единствено за тях. „Така трябваше да се чувстваме, защото бяхме само ние и програмата ни не зависеше от никой друг. За жалост снегът ни прогони и провали плановете ни, но нищо не можеше да се направи”, поясни старшията на зелено-белите, който обяви случая с наказанието на Мартин Тошев заради закъснението от Панама за приключен. „Както казах и по-рано, глобата не му мърда. Момчето обаче я прие с разбиране, без да се цупи. Лидерът е лидер не на думи, а с дела. Радостното е, че в съблекалнята няма групички, а истински колектив. Новият Дани Генов ми призна, че такава атмосфера не е виждал, въпреки че е сменил доста клубове. Всички без изключение понасят натоварванията и тренират с голям кеф. Разминаваме се с контузиите, така характерни за този етап. От рисковите занимания на закрито с травма е единствено Маркиньос, но тя е лека и не буди притеснения”, похвали подопечните си Н. Шенсой, а в допълнение определи селекцията за изпълнена на 90 процента. „Засилихме конкуренцията на всеки пост и разполагаме с алтернатива. Най-много да вземем още един играч. Търсим го, не сме в преговори. Ако стане – стане, ако не – здраве. Възлагам големи надежди на Креболиев. Наш юноша е, изпуснат по една или друга причина, и в момента е в ситуацията през есента с Траянов, който видяхте, че стигна до националния тим. Радостно е, че сме отборът без чужденци, с изключение на Бергонси, който обаче не играе. Маркиньос не го броим, защото има български паспорт. Чужденците не са от полза за футбола в България”, заключи треньор номер 1 на Благоевград за 2015 г., след което взе отношение и по изхвърлянето на „Литекс“ от елита и промените в класирането. „За „Пирин“ е добре, тъй като вече сме осми. Но „Монтана“ е ниска топка за нас. Предупредих футболистите, че ако се равняваме с тях, мислим малко. Задачата е да гоним пловдивските „Локомотив“ и „Ботев“, очерта пролетната цел Шенсой.

След вчерашното възстановително занимание сутринта орлетата получиха ден и половина да отскочат до родните си места и да са близо до семействата си преди заминаването, предвидено за тази нощ в посока Истанбул с клубния автобус и оттам утре на обяд със самолет с крайна точка Анталия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *