Задържаха мъж от Карлово, ограбил съгражданин в Банско, още издирват крадците на луксозните БМВ-та и отмъкналите банкомат

49-годишен мъж от Карлово нападна и ограби свой съгражданин в Банско. Чрез използване на физическа сила Марин Георгиев успял да отнеме от 30-годишен мъж, също от Карлово, мъжка чанта с мобилен телефон, лични документи и около 600 евро и 200 лева. Наглият обир е извършен на ул. „Отец Паисий“ в курортния град. След проведените издирвателни дейности и показанията  на потърпевшия служителите на реда успели да установят и задържат обирджията.

Карловецът Марин Георгиев е привлечен като обвиняем по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. Той ще бъде съден за грабеж – отнемане на чужда движима вещ чрез използване на сила, за което деяние законът предвижда лишаване от свобода от три до десет години.

От началото на зимния сезон в курорта Банско се наблюдава значително нарастване на престъпността, особено на кражбите. Само през януари са регистрирани няколко кражби на леки автомобили. Две луксозни возила – „БМВ Х6” и „БМВ Х5”, паркирани на ул.”Стражите” в Банско, изчезнаха в нощта на 7 срещу 8 януари. Извършителите все още се издирват от полицията. След постъпване на сигналите беше стартирана специализирана полицейска акция и беше обискиран домът на бизнесмена Валентин Мавриков. При обиска бяха открити и конфискувани шест леки автомобила, за четири от които имаше данни, че са крадени, но изчезналите в курорта возила не бяха сред тях. Мавриков беше задържан с прокурорско разпореждане до 72 часа. При гледане на мярката му за неотклонение РС – Разлог го пусна на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв., но няколко дни по-късно благоевградските магистрати отново го върнаха в ареста.

Седмица по-късно в една и съща нощ беше обран магазин за спортни стоки и беше отмъкнат банкомат на Банка ДСК. Извършителите също все още се издирват.

От пресцентъра на ОД на МВР съобщиха, че винаги през активните сезони не само в Банско, а и във всички по-големи курорти се наблюдава увеличение на престъпността, поради струпването на повече хора, което привлича кримиконтингента от цялата страна.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *