Дъщеря на легендарен учител в Хисаря: Убиха баща ми като куче!

Със сълзи напусна съдебната зала Пепа Мишева, дъщеря на уважавания учител по история в Хисаря Георги Мишев. Той беше убит на пешеходна пътека от баничарка, управлявана от Димитър Йорданов в курортния град на 23 август 2014 г. Шофьорът избягал и спрял на 400 метра от мястото на катастрофата. Той не се призна за виновен, а четенето на присъдата в пловдивския окръжен съд се отложи за 29 февруари, пише „24часа“.

„Не очаквам справедливост. Ще се опитат да го извъртят. Вижте в каква държава живеем“, разплака се с глас дъщерята на легендарния учител.

Във фаталната вечер около 20 часа двамата с баща й излезли на разходка в парка на Хисаря. Пепа била бременна в 5-ия месец. Тя се прибрала по-рано, а родителят й казал, че ще мине през центъра на Хисаря и ще си дойде вкъщи.
Пресичайки пешеходна пътека на кръстовището на бул. „Иван Вазов“ и „Христо Ботев“, бил връхлетян от буса на Димитър Йорданов. Шофьорът обясни бягството си с това, че не видял пешеходеца, а само чул удар от пластмаса.

„Карал е с превишена скорост и е блял. Не е забелязал, че има човек на пешеходната пътека. А баща ми беше невероятно стриктен. Абсурд е да тръгне да пресича от друго място. В продължение на 40 г. е възпитал хиляди ученици на човечност и принципност“, каза съсипаната дъщеря. Моли се извършителят да си получи заслуженото, но не вярва.
В съдебната зала Пепа извади албум с лика на баща си и го милваше. „Нямате си представа какъв разкошен човек беше. Не дочака да види внука си. Кръстих сина ми на него“, допълни тя.

Комплексната автотехническа експертиза отхвърли версията на шофьора, че учителят е тичал по платното. Вещите лица са категорични, че водачът не е реагирал. След удара от баничарката тялото на 71-годишният Мишев се е забило в близката бетонна стена.

Подсъдимият твърди, че е чул въпросния удар на 20 метра от пешеходната пътека. „Това е неправдоподобно. Няма как тялото да се върне 10 метра назад. Автомобилът не е спрял преди зебрата. Водачът е имал видимост, мястото е било осветено“, обясниха експертите по делото. Според тях една секунда в случая е била от значение, ако шофьорът е реагирал.

„Съобщиха ни, че татко е мъртъв около 21 часа“, спомня си Пепа.

Прокурор Георги Пенев пледира за осъдителна присъда с отпадане на обвинението, че Йорданов е напуснал местопроизшествието, тъй като бил спрял на 400 м от него. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *