Битка в Дупница за таксиметровия бизнес след смъртта на Пл. Миланов, легендата на ФК „Марек“ Р. Караколев влиза в бранша

Легендата на ФК „Марек“ Роман Караколев отваря таксиметрова фирма в Дупница, а досегашният конкурент на починалия таксиметров бос Пламен Миланов – Росен Димитров, е регистрирал още една фирма със същия предмет на дейност, това е най-коментираната бизнес новина в града през последните дни.

Роман Караколев от дълги години живее и работи в Италия и е решил със спечелените пари да създаде таксиметрова фирма, защото виждал перспектива в тази пазарна ниша, обясниха негови приятели. Самият Караколев не беше открит за коментар.

В Дупница обаче се говори, че е искал съдружие с Росен Димитров, но той вече бил започнал процедура за регистрация на нова фирма и нещата не се получили. Пред репортер на вестник „Струма“ Димитров потвърди за втората си фирма, но отрече Роман Караколев да е търсил съдружие с него.

Преди смъртта си Пламен Миланов беше госпадар на пазара на таксиметрови услуги в Дупница. Сега след смъртта му се роят фирми със същата дейност, които виждат шанс да се наложат в бранша.

Ресторантьорът Георги Стойнев също се готви да се впусне в този бизнес. Той е изчислил, че за ползване на ефир се плащат 500 лв. годишно в Комисията за регулиране на съобщенията. Т.е. дори само за станцията, която ще плащат такситата, ще печели достатъчно. В момента колите от фирмата на покойния Пламен Миланов плащат по 140 лв. за ефира на станцията, което прави месечно 14 000 лв. приход само от тази услуга.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *